4 d’ag. 2012

A cop de morter...La meta gastronomia


“No oblidem que el món coneix la cuina Espanyola per la seva creativitat i no per les seves croquetes” Ferran Adrià.

Quan semblava que els apocalíptics pronosticaven que la cuina creativitat havia mort, que s’havia trencat el cicle com desitjaven tots amb el Barça, sembla que aquest moviment reneix amb més força.

La meta gastronomia es present avui en el sector de la cuina de casa nostra, és un referent per al món. El llegat segueix amb una colla de professionals que tiren d’aquest gran carro, tot i els entrebancs dels agnòstics. Una grup de cuiners que segueixen apostant per la creativitat, per la investigació, per la cerca de la conceptualització d’allò que mengem, allunyant-se de la pura nutrició. Potser en el fons son valents o inconscients per el moment de crisis que pateix el nostre país i en especial la restauració.

D’aquí res la pujada de l’Iva, deixarà molt tocat el sector que haurà, un altre cop de re inventar-se per poder sobreviure.

La gent que esta a la avantguarda son professionals implicats, tot i que per a molts, son bogos que no toquen de peus a terra, els quals sembla que visquin en un altre planeta, individus que tenen unes ulleres per veure el món, que s’allunyen de la concepció que tenim molts mortals d’allò que ha de ser un plat a taula.

De totes maneres, crec que no em de crucifica a tots aquest creatius que cerquen quelcom més, que busquen les tres potes al gat, per que segur que tots ens beneficiarem d’aquesta recerca, com avui passa amb tot aquell enrenou que va fer un esbojarrat de Badalona el qual cuinava una pila excentricitats al seu restaurant de Cala Monjoi.

La nostra gastronomia neix de la cultura Mediterrània que no és només una sèrie de productes : derivats del blat, la fruita i la verdura, un consum abundant peix i el vi per tal de regar la taula.
No! És una cultura integral que forma part de la nostra vida quotidiana, del nostre sol, de les nostres terrasses i les ganes de estar al carrer, així com de viure-ho tot amb passió. La Meta gastronomia cerca que la nostra vida sigui part del que mengem, som el que mengem!

Doncs siguem creatius que és potser el que ens restarà, de segur que a la nostra cuina amb quatre coses podrem fer coses noves, diferents, proves, però sempre gaudint de tot, de la compra, de l’elaboració i com no, del moment de menjar-ho.

Siguem creatius davant la vida i els fogons que això no ens ho podran retallar.

TRANSLATE