29 d’abr. 2011

Fira de l’Espàrrec a Gavà

Va néixer el 1932 com a Concurs Exposició d’Espàrrecs, en què els agricultors volien mostrar un producte autòcton que només es produïa als camps situats a les Sorres de Gavà. Actualment és la 56ena, una mostra agrícola, comercial, industrial i gastronòmica.

La Fira de l’Espàrrec és un aparador de l’economia local i comarcal. Hi tenen lloc diverses activitats, com el concurs-exposició de paneres de verdures i lots d’espàrrecs de Gavà, la venda de productes agrícoles i artesans, i la mostra de l’oferta comercial i industrial.

Dins aquest context també se celebra la 17ena Mostra de Cuina. Sota una gran carpa instal·lada a la plaça Jaume Balmes, els restaurants més representatius de Gavà i una vintena de col·laboradors del sector de la restauració oferiran degustacions de plats especialment elaborats per a la mostra.

Del 29 d'abril al 1 de maig Gavà (Baix Llobregat)

I Jornades Gastronòmiques de la Patata

La patata, tradicionalment, ha estat un dels productes més arrelats a l’agricultura del Maresme. Sant Vicenç de Montalt ha decidit recuperar-ne el valor amb l’organització de les 1es Jornades Gastronòmiques de la Patata, que alhora també busquen promoure la gastronomia i la pagesia locals.

Actualment al municipi es cultiven les varietats Frisia i Daifla, de pell i carn blanques, o la Red Pontiac, de pell vermella i carn blanca. Els establiments que formaran part de l’esdeveniment són el Bar de la Piscina, Castell de l’Oliver, La Caleta, Esto no es México, El Racó del Bugatti i la ZerveCeria.
Del 28 al 30 d'abril Sant Vicenç de Montalt (Maresme)

font: ara.cat

28 d’abr. 2011

Homenatge al gran Estadella


El periodista i divulgador de gastronomia Jordi Estadella, que va morir el 30 d'abril del passat any, serà homenatjat en una exposició commemorativa que ha inaugurat avui el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a Barcelona i que romandrà oberta fins al 10 de Juny.

L'exposició, gran part de la qual és audiovisual, es divideix en tres parts. La primera comprèn una selecció de vídeos de Televisió Espanyola (TVE) i Televisió de Catalunya (Tv3) de programes en els quals Estadella va participar, i també una selecció d'àudios del comunicador.

La segona part, a la sala gran, és un espai de reflexió que inclou fotografies del periodista i també algunes frases d'amics i companys del món del periodisme i la gastronomia.

La tercera part, que es mostra en el bar del Col·legi de Periodistes, consta d'àudios del programa de gastronomia "Boca a Boca", que *Estadella va realitzar en COMRàdio des de setembre de 2000 fins a la seva mort.

font: EFE

Arzak creu que el marisc ha eclipsat la cuina gallega


El cuiner basc Juan Mari Arzak ha lloat la gastronomia popular gallega en la qual veu el "avenir" d'Espanya, encara que ha lamentat el "defecte" que aquesta "meravellós" menjar tradicional s'hagi vist eclipsada pel marisc, que ha considerat com "el millor del món".

El prestigiós cuiner va visitar l'Escola Superior d'Hostaleria de Galícia, a Santiago de Compostel·la, on va recollir el premi nacional de gastronomia tradicional Lola Torres, que la Fundació Amics de Galícia ha concedit al popular restaurant que regenta a Sant Sebastià.

Arzak, considerat un dels millors cuiners a nivell nacional i internacional, es va mostrar "encantat" de rebre aquest guardó perquè li recorda a la seva mare, va dir, i ho va definir com un "premi de cor".

font:(EFE)

Els hotels de Barcelona obren les seves terrasses als ciutadans

Un total de 36 hotels de Barcelona celebraran entre els pròxims dies 3 i 7 de maig la primera setmana de les terrasses, l'objectiu de la qual és obrir aquests espais als ciutadans amb l'organització de diferents activitats. El president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha presentat aquesta iniciativa, que està en la línia amb la Barcelona Opportunity Week, que oferia importants descomptes en diversos àmbits de la ciutat, com ara hotels i restaurants, i que va tenir un "èxit aclaparador", segons ha dit, entre els barcelonins.

L'objectiu d'organitzar la setmana de les terrasses dels establiments hotelers de Barcelona amb el lema A vista d'Hotel és que els terrats es converteixin en espais ciutadans i no només s'utilitzin pels visitants de la ciutat.

font: La malla.cat

TRANSLATE