26 de maig 2011

Nova web de productes agroalimentaris del Bages

El Consell del Bages ha posat en marxa una web on es poden trobar els productes agroalimentaris que s'elaboren a la comarca i també conèixer qui són els seus elaboradors.

Aquesta nova eina de difusió forma part del projecte Rebost de Productes Naturals del Bages, que té com a objectiu impulsar a la comarca una producció agroalimentària de qualitat i una gastronomia que reflecteixi la particularitat dels seus productes, i que ha donat peu a la creació d'una associació de productors i elaboradors.

La web (www.rebostbages.cat) facilita informació als consumidors sobre els productes que integren aquest projecte. Hi són agrupats per categories: productes d'horta, camp i bosc; productes de la vinya, el cereal i l'olivera; làctics; productes carnis i derivats; licors; i dolços.
Hi ha informació general de cada producte a més de les seves característiques gastronòmiques, i s'acompanya amb una fotografia. També hi ha l'enllaç amb el productor, que informa de la seva adreça i la situa en un mapa virtual. L'objectiu és anar ampliant els productes amb l'aportació de nous productors i elaboradors.

Els promotors d'aquest projecte han posat en relleu que el Rebost de Productes Naturals del Bages va néixer per recuperar "el gust pel producte fresc, les varietats locals i l'estacionalitat del seu consum, en un moment en què és fàcil menjar de tot durant tot l'any gràcies als productes llunyans que utilitzen una gran quantitat de combustibles fòssils abans d'arribar al nostre plat", i consideren que la conscienciació "cada cop més gran dels consumidors envers aquesta problemàtica ha fet créixer l'interès pel consum de productes locals i de qualitat".
Font : Regio 7

25 de maig 2011

El cinquè Festival de les Nacions a Gipuzkoa

Es donaran cita dos grans restaurants temàtics, de Mèxic i Argentina on es degustaran els plats típics. El certamen se celebrarà en el pàrquing de Sant Martín des de matí fins al proper 19 de juny

Per cinquè any consecutiu la capital alabesa brindarà l'oportunitat a de Vitòria i visitants de tenir la sensació d'estar viatjant pel món sense sortir de la ciutat. El Festival de les Nacions s'instal·la matí en el pàrquing de Sant Martín per apropar als assistents la cultura de 50 països dels cinc continents.
Amb l'objectiu de «despertar l'alegria» entre el públic i que aquest l'hi «passi bé», fins al proper 19 de juny l'esdeveniment apostarà per la gastronomia internacional i els espectacles. Així, entre les novetats de la nova edició destaca la presència de dos grans restaurants temàtics, un de Mèxic i un altre d'Argentina, amb capacitat per a cent persones, on degustar els seus plats típics.
A més, totes les nacions representades oferiran tapes a 3 euros que es poden acompanyar amb més d'un centenar de cerveses del món, va venir, còctels o una variada selecció de cafès.
Així mateix, aquest any, el certamen col·laborarà amb l'Escola d'Hostaleria de Mendizorroza i durà a terme els dies 9 i 16 de juny tallers de cuina-fusió, en els quals els xefs Luis Ángel Plágaro i Asier *Urbina cuinaran les seves especialitats aportant un toc internacional.