19 de març 2011

Diàlegs sobre Gastronomia i Nutrició a Madrid


El proper dimarts 22 de març tindrà lloc "Dialogos sobre Gastronomia i Nutrición" a l'Universitat CEU San Pablo. Unes ponéncies dirigides a professionals de ciències de la salut i de l'hostaleria i gastronomia. Encara que esta obert a aquells interessats en aquesta temàtica, agents socials, educadors, associacions de consumidors, associacions de mestresses de casa.

En el Campus de Monclo s'oferiran taules redones amb noms tant destacats com Rafael Ansón Oliart (Real Academia Española de Gastronomía) "La Gastronomía Española en el siglo XXI", Gregorio Varela Moreiras (Universidad CEU San Pablo/Fundación Española de la Nutrición, FEN) "¿Existe la Gastronomía saludable?",Cristino Alvarez (Gastrónomo y escritor) "Gastroarqueología" o Txaber Allué Martí (Blogger)"Gastronomia 2.0".del , . Càtedra Tomas Pascual Sanz-Universitat Sant Pablo *CEU.

L'assistència és gratuïta és gratuït prèvia inscripció en el correu electrònic:
t.partearroyo@ceu.es (Teresa *Partearroyo *Cediel)
Assumpte: sol·licitud inscripció Jornada 22 Març. Places limitades


http://www.institutotomaspascual.es/mesas/00071/?org=Mesas

18 de març 2011

*Arbelaitz, premi Euskadi de Gastronomia 2010

José María *Arbelaitz, del restaurant *Miramón de Sant Sebastià, ha estat guardonat amb el premi Euskadi de Gastronomia 2010 al millor *restaurador
EFE

El Govern Basc concedeix anualment aquests premis per reconèixer la trajectòria d'els qui hagin sobresortit en l'àmbit gastronòmic i els corresponents a l'any 2010 han estat donats a conèixer a través d'una ordre de la consellera de Cultura, Blanca Urgell, que publica avui el Butlletí Oficial del País Basc.

El premi extraordinari de l'Acadèmia Basca de Gastronomia , entitat que proposa els guanyadors, ha recaigut en la Setmana Gastronòmica de Sant Sebastià.

A més, *Zigor Gutiérrez, del restaurant *Etxanobe de Bilbao, ha estat guardonat en la modalitat de millor director de sala; *EITB en l'apartat de millor labor divulgativa de la cultura gastronòmica i *Pintxoa 2011 en el de millor publicació del sector.

També la Fundació Valle Salat de *Añana (Àlaba) ha rebut el premi "José María Busca *Isusi", mentre que Ana María *Larrea, del restaurant *Arbolagaña de Bilbao, ha aconseguit el guardó "Manuel Pla *Gorostiza".

font : Diario Vasco

Bar Boada. Slow food tarragoní



Tot el moviment que hi ha envers la cuina, “slow food” , és la resposta a tots aquests llocs de menjar ràpid, normalment tots centrats em menjar a base d’entrepans. Aquest moviment no deixa de girar sobre l’eix de la cuina de l’avia, una cuina amb dedicació, cura i en allò de deixa que cada cosa tingui el seu temps, vaja que faci “xup-xup”!

Com dèiem, si barregem els conceptes : slow food, entrepans i Tarragona, el resultat només potser un : el Bar Boada. Un icona, un referent, un lloc entranyable i monument del entrepà tarragoní , de segur que aquell que ha passat pel Boada, l’han marcat els seus entrepans.

Allí el temps esdevé art, es detura. Per a mi és un indret molt especial: un indret que forma part de l’ànima de la ciutat de Tarragona i on la globalització no hi entrarà mai. M’agrada la seva filosofia slow food. dscn0013_tondo_rotondol2



El senyor Boada fa uns entrepans a la planxa, com tota la vida, amb la seva cerimònia, barreja els ous per fer una truita en dos petits gots, com si d’un combinat o còctel és tractés, per posteriorment escampar-la per tota la planxa i farcint-la a gust del parroquià. Em de fer una referència especial a l’entrepà de sobrassada amb formatge, a la primera mossegada et creix una ensaïmada de plaer al cap!

Si visiteu el Boada, deixeu les presses a l’entrada i prepareu-vos per gaudir dels millors entrepans de la capital romana. Entre moltes altres coses, ell és l’autèntic inventor de la truita de patates xip, tot i que el Ferran Adrià és qui mediàticament l’ha patentat. És un plaer immens esmorzar xerrant o escoltant xerrar sobre el que sigui amb una ironia perpètua i un bon humor que mai no s’acaba, esmorzar escoltant converses sobre com tomba el planeta i quin és el ingredient nou que el “tasca-man” ha posat avui a l’entrepà, només per provar!

De fons, la música simfònica o l’òpera caldegen l’ambient, enmig del so de la gent, dels plats, de les copes i del fregir de la planxa, beneïda planxa. Les parets són plenes d’articles de premsa parlant del munt de gent que ha admirat les menges que s’hi fan, parlant de la popularitat de qui les fa i de mil i un invents en forma de còctels, festes populars o el que sigui en què el Boada ha participat.

Comentar que hi ha una iniciativa al faceboock “Jo també he menjat un entrepà de Can Boada“… actualment amb 566 membres. On s’enmarca: “Entrepà no se si és la millor paraula per descriure les creacions meravelloses del respectat senyor Boada, que encara que sigui un jubilat que podria estar retirat a caseta, segueix al peu del canó dia rere dia per fer que la nostra boca pugi al cel per uns instants.”

Carrer de López Peláez, 26 Tarragona

El Faro, cuina marinera a bon preu.


El Faro és un restaurant situat al “rovell” del port de Cambrils, al carrer de les peixateries, sens dubte és un clàssic de la cuina marinera.
Al entrar al restaurant sembla que el temps s’hagi aturat, les mateixes taules, el mateix ambient i tarannà d’aquells bars de poble pescador de fa trenta anys. Aquesta nostàlgia i ambient familiar és reforçat per el bon humor i un servei molt atent del Salva i el Gabriel, el propietari, els dos tenen la gentilesa de oferir-nos una conversa agradable amb algun acudit que altre.

A la cuina oficien als fogons l’Àngel i el Miquel, dos cuiners que tenen la mà trencada després de tants anys fent plats de cuina marinera, quasi podrien fer les paelles amb els ulls tancats.

El cap de setmana és ple a vesar, la veritat és que sembla que estem a tocar, taula amb taula, molt cassola vaja! Guanyarem en tranquil•litat si podem escapar-nos entre setmana. El Faro ens ofereix com a especialitats les mariscades, parrillades, “sarsuelas”, sèpia amb romesco, fideuas, arroços i suquets de Peix.

Hi ha una bona relació qualitat preu, tenint present que parlem de peix i en aquests casos les contes se’ns disparen de seguida.
Parlem de 13€ per una paella completa, el dinar ens pot sortir amb les postres i la beguda per uns 30 € per cap, d’aquests en queden pocs!

Restaurant El Faro
Sant Pere, 11 Cambrils
Telèfon: 977361073

17 de març 2011

La Real Acadèmia de Gastronomia col·laborarà en la celebració de l'Any Dual Espanya-Rússia 2011

Com a president de la Real Acadèmia de Gastronomia, vaig tenir el plaure de subscriure un conveni de col·laboració —amb Juan José Herrera del Queixal, ambaixador en Missió Especial per a l'Any d'Espanya a Rússia, nomenat pel Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació; i amb Joan Mesquida, secretari general de Turisme i Comerç i president de *Turespaña— per a la promoció del turisme i la gastronomia durant els esdeveniments programats, tant a Espanya com a Rússia, en la celebració de el “Any Dual Espanya-Rússia 2011”.

Els millors cuiners d'Espanya
La Real Acadèmia facilitarà l'organització d'aquest projecte, amb la cooperació dels més importants professionals de la gastronomia espanyola (Ferran Adrià, Juan Mari *Arzak, Andoni Luis *Aduriz i Joan Roca, entre uns altres) en esmorzars, sopars i recepcions oficials; i la logística necessària en el marc de les accions que es considerin necessàries per al desenvolupament d'aquest conveni.

La Real Acadèmia també es compromet a difondre la col·laboració prestada pel Ministeri d'Afers exteriors i de Cooperació.

Exit del Film&Cook

Bona resposta del públic al festival Film&Cook, una iniciativa que neix amb la intenció d’unir dos sectors que despunten actualment: la gastronomia i el cinema. La seva primera edició es va celebrar a Barcelona durant tres diespretenia consolidar-se com l’esdeveniment de referència cultural a nivell nacional.

Film&Cook va tenir la seva seu a l’espai FAD (Foment de les Arts i el Disseny), al costat de la Plaça dels Àngels. Allì s'inclogueren projeccions de pel·lícules, curtmetratges i documentals. Els espectadors varen gaudir d’un pack cine+gastronomia a cada sessió programada. Aquesta incloia una pel·lícula y una posterior sessió gastronòmica (demostració, taller, col·loqui o degustació).

Entre d'altres es pogué veure "MUGARITZ LA COCINA INACABADA ESTRENA" oferin posteriorment un col·loqui amb Andoni Luis Aduriz (Mugaritz) i l’equip del documental o EL BULLI: "COOKING IN PROGRESS ESTRENA ".

Turisme aposta per la gastronomia i l'innovació


El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç va signar aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'associació "Assaboreix Espanya", per promoure actuacions conjuntes en l'oferta turístic-gastronòmica en 2011. Així mateix *Segittur, (Societat Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques) i l'Institut Tecnològic Hoteler van signar un altre per al desenvolupament d'un programa de sensibilització en matèria d'innovació turística.

El conveni entre *Turespaña i "Assaboreix Espanya" té l'objecte de reforçar la promoció i consolidació de les diferents manifestacions gastronòmiques espanyoles i contribuir al fet que aquells turistes el principal motiu dels quals de viatge és la gastronomia triïn la destinació Espanya.

Font:http://www.eleconomista.es/economia/noticias/2910752/03/11/El-turismo-espanol-mira-a-la-gastronomia-y-la-innovacion.html

“I Mostra de Cuina Infantil” Excel·lent iniciativa


La Vila Joiosa celebra la seva “I Mostra de Cuina Infantil”
Els participants han de redactar una recepta senzilla utilitzant materials com a galetes, melmelades, fruites...i com no, amb xocolata
La Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de La Vila Joiosa ha convocat un concurs de receptes de cuina perquè els alumnes del primer cicle d'Educació Primària (de 6 i 7 anys) de tots els centres educatius de la localitat siguin els protagonistes de la , que el dia 1 d'abril (divendres), amb motiu de la XI *Mostra de *Cuina Marinera de La Vila Joiosa, donarà a conèixer les receptes guanyadores.
“Els nens han de redactar l'elaboració d'una recepta senzilla en la qual no sigui necessari utilitzar el foc de la cuina utilitzant materials com a galetes, melmelades, fruites...i com no, amb xocolata, que és un dels productes més representatius de la Vila”, ha explicat María Milagros Cantó, regidora de l'àrea.
Els alumnes participants redactaran les seves receptes al costat d'un dibuix que representi el plat una vegada elaborat; cada centre farà una selecció de 10 treballs, entre els quals el departament d'Educació seleccionarà tres receptes que seran premiades amb jocs i lots educatius per als seus autors. El termini de presentació de receptes finalitza el proper 22 de març (dimarts).
María Milagros Cantó ha assenyalat que “es tracta d'una activitat escolar que pretén fomentar la cultura gastronòmica de la localitat i que s'ha organitzat per aquestes dates en honor a la *Mostra de *Cuina Marinera de la Vila, que és un esdeveniment gastronòmic i cultural que mobilitza a tots els sectors de la població, inclosos als més petits”.

font : http://www.radiobenidorm.es/noticias.php?ident=2838

16 de març 2011

Els actors Imanol Arias i Juan Echanove difondran la gastronomia de la Costa Daurada en el programa "Un país para comérselo" de TVE


Els actors Imanol Arias i Juan Echanove difondran la gastronomia de la Costa Daurada en el programa "Un país para comérselo" de TVE. Aquest passat divendres 11 de març, els dos actors juntament amb el president de la Diputació de Tarragona –Josep Poblet– i el diputat Josep Maria Cruset, van presentar els detalls del capítol que es dedicarà a la gastronomia de la zona. El programa parlarà del calçot, del peix blau, de la tonyina, la galera, el xató, el vi, el vermut o la coca de recapte, passant per les poblacions de Cambrils, Tarragona, Torredembarra, el Vendrell, Valls, Priorat, Reus i Riudoms.

Delícies gastronòmiques de la Costa Daurada

Així doncs, les delícies gastronòmiques de diferents indrets de la Costa Daurada, tant del litoral com de l'interior, seran protagonistes d'un capítol sencer del programa de TVE "Un país para comérselo" (que s'emetrà els dijous, a les 23,30 h, a La 1), i que està copresentat pels actors Imanol Arias i Juan Echanove. La Diputació de Tarragona patrocina aquest espai televisiu a través del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, amb la col·laboració de les oficines i patronats municipals de turisme de Tarragona, Reus, Cambrils, el Vendrell, Torredembarra, Valls i el Priorat, a més de l'Ajuntament de Riudoms. El programa també ha comptat amb la col·laboració de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i de diversos empresaris i particulars.

Galeres de Cambrils

El capítol dedicat a la Costa Daurada, que està previst que s'emeti la propera tardor, s'atura en les excel·lències de productes i especialitats culinàries del territori. L'equip del programa ja ha començat les gravacions, que inclouen una visita als cellers del Priorat; una calçotada a Valls; l'elaboració de plats amb peix blau de Tarragona, les galeres de Cambrils i la tonyina de Torredembarra; l'elaboració de xató al Vendrell; una recepta de coca de recapte feta a Riudoms, i un tast de vermut i avellanes a Reus i de vi pimentat a Santes Creus. El capítol també parlarà dels bombons de vinagre d'Enric Rovira, de les neules i d'altres productes de la gastronomia de la Costa Daurada, i oferirà imatges des de l'aire d'espais culturals i naturals del territori, amb estades als municipis abans esmentats i també a gratallops i al Pla de Santa Maria. La selecció final dels espais i productes que formen part del programa s'ha fet des de la pròpia productora, tot i que han comptat amb l'assessorament del Patronat de Turisme de la Diputació.

En la roda de premsa de presentació d'aquest programa, l'actor Juan Echanove va manifestar que va decidir dedicar un espai a la Costa daurada arran de l'afecte i amabilitat amb què va ser tractat pel Patronat de Turisme de la Diputació a la fira turística Fitur de Madrid. Echanove va lloar els productes de la demarcació de Tarragona, dels que va ressaltar "l’excel·lència i l'orgull amb què es produeixen, així com la consciència de treball col·lectiu". Per la seva part, Imanol Arias va destacar que han volgut transmetre la mediterraneïtat de la demarcació i la seva excel·lència pel que fa a productes, dels quals va destacar el vi del Priorat, que no va dubtar en qualificar com un dels millors del món. Echanove, per la seva banda, va assenyalar que el seu producte preferit és el xató del Vendrell.

Gastronomia, paratges i cultura

"Un país para comérselo" s’emet des del setembre de 2010, amb la finalitat d'acostar l'espectador a la gastronomia, els paratges i la cultura de diferents punts de l'Estat. Enregistrat en alta definició, el programa dedica cadascun dels capítols a un indret diferent. En cada episodi, els dos actors interactuen amb les persones d’una forma amistosa, anant a casa seva, reunint-se amb ells, visitant els horts, cuinant i coneixent l'aspecte humà i cultural des de diversos angles. El programa gastronòmic de TVE té una audiència mitjana de 2,6 milions d’espectadors.

font :http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=10878

El lideratge punt important de la III Edició de "Dialogos de cocina"


Alguns dels millors experts del món en les seves disciplines recitant genials discursos, un públic format per professionals de gran prestigi amb ganes d'aprendre, un torn de participació on Quique *Dacosa pregunta al *biológo Pere *Puigdomènech sobre el tast *organoléptica o el filòsof Jose Antonio Marina es confessa productor de tomàquets… Uneixin tots aquests ingredients i obtindran un còctel anomenat Diàlegs de Cuina.

Dilluns va arrencat la tercera edició de Diàlegs de Cuina, un congrés de cuina diferent la filosofia de la qual radica que experts d'altres disciplines aportin coneixement a un públic format per professionals de la gastronomia.

Sota el lema “lideratge, motivació i creixement personal”, la primera jornada ha començat amb la inauguració institucional, que ha comptat amb la presència de *Odón Elorza, alcalde de Sant Sebastià; Carlos Ruiz, Kutxa; *Markel Olano, diputat general de Guipúscoa; Manu *Salinero, *vicecoordinador polític del Govern Basc; Andoni Luis *Aduriz, ideòleg del congrés; i Pedro *Subijana, president d'Euro-toquis, associació organitzadora de Diàlegs de Cuina al costat del *Basque *Culinary *Center.

Mario Alonso Puig, cirurgià, professor i consultor, ha estat el primer ponent del dia, realitzant una veritable classe d'oratòria amb un discurs que ha seduït al públic. S'ha centrat en el lideratge, definint-ho com “la metàfora de creuar el llindar”, per la qual cosa és necessari “abandonar la zona de confort social on viu el precís i normal”. Com evitem el dolor que produeix el canvi?, “el cervell obre les finestres de la creativitat i la intel·ligència”.

A continuació ha estat el torn de *Azucena Vega, una de les *coachers més importants d'Espanya, la ponència de les quals estava titulada com a “Equips: de l'un a l'infinit. Més enllà de l'individualisme i el conflicte”. Ha defensat la hipòtesi que “tots som una intersecció d'equips, la baula entre un i infinit, entre la persona i la humanitat”, afegint que “transcendit l'individualisme i el conflicte, hem d'apostar per una revolució pacífica d'un futur esperançador”. Finalment, ha destacat a la comunicació, la coherència i la confiança com els principals valors d'un bon equip.
font 7 canibales

Es presenta el club de producte “Saborea España” davant el sector turístic cambrilenc



Saborea España
és una iniciativa que engloba un conjunt de destinacions espanyoles, la Federació Espanyola d’Hostaleria i les associacions de cuiners Euro-Toques y Facyre amb l’objectiu principal de potenciar i promocionar propostes integrals de turisme gastronòmic. Cambrils ha estat un dels principals impulsors d’aquest projecte que ahir es va presentar davant el sector local al Club Nàutic Cambrils. L’acte va anar a càrrec de Teresa Pallarès, subdelegada del Govern; Robert Benaiges, alcalde de Cambrils; Ana López, regidora de Turisme de Cambrils; Lluís Pujol, gerent de la divisió “Destinacions” de Saborea España, i David Izquierdo, gerent de la divisó “Empreses” de Saborea España.

Lluís Pujol va detallar els objectius de la plataforma, que es poden resumir en dos: la voluntat de crear demanda i la de diferenciar-se d’altres destinacions que no poden utilitzar la gastronomia com a recurs turístic. En aquest sentit va explicar que, segons les estadístiques, de totes les persones que visiten l’Estat espanyol, sis milions ho fan per la seva gastronomia.

Qualitat i excel·lència

L’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i la regidora de Turisme, Ana López, van enfocar les seves intervencions en destacar la qualitat i l’excel·lència de l’oferta local, tant dels productes com del sector de la restauració i el fet que Saborea España permetrà posar en valors aquestes qualitats. Per la seva banda, Teresa Pallarès, subdelegada del govern, va destacar que el prestigi gastronòmic de Cambrils no és fruit de la casualitat ni de la sort sinó més aviat perquè hi ha un mercat agroalimentari, uns cuiners, uns restauradors i una administració que han sabut treballar plegats, amb un objectius clars i de manera ordenada. I, precisament, aquesta xarxa afavorirà la creació de sinèrgies per a la promoció gastronòmica.

Entre un dels primers passos a tirar endavant és la creació d'una plataforma a internet, que estarà activa abans de l'estiu, amb propostes turístiques concretes relacionades amb la gastronomia de cadascuna de els destinacions que formen part de Saborea España.

font : http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=10859

entrevista a Manel Morell restaurant Casa Gallau

Entrevista a Valentí Martorell | Restaurant La Gavina

Entrevista a Àngel Pérez del restaurant 'El Pósito'

REINICIEM EL DIARI

DISCULPEU LA PARADA PER CAUSA DE PATERNITAT! SOM-HI!

TRANSLATE