26 de maig 2011

Nova web de productes agroalimentaris del Bages

El Consell del Bages ha posat en marxa una web on es poden trobar els productes agroalimentaris que s'elaboren a la comarca i també conèixer qui són els seus elaboradors.

Aquesta nova eina de difusió forma part del projecte Rebost de Productes Naturals del Bages, que té com a objectiu impulsar a la comarca una producció agroalimentària de qualitat i una gastronomia que reflecteixi la particularitat dels seus productes, i que ha donat peu a la creació d'una associació de productors i elaboradors.

La web (www.rebostbages.cat) facilita informació als consumidors sobre els productes que integren aquest projecte. Hi són agrupats per categories: productes d'horta, camp i bosc; productes de la vinya, el cereal i l'olivera; làctics; productes carnis i derivats; licors; i dolços.
Hi ha informació general de cada producte a més de les seves característiques gastronòmiques, i s'acompanya amb una fotografia. També hi ha l'enllaç amb el productor, que informa de la seva adreça i la situa en un mapa virtual. L'objectiu és anar ampliant els productes amb l'aportació de nous productors i elaboradors.

Els promotors d'aquest projecte han posat en relleu que el Rebost de Productes Naturals del Bages va néixer per recuperar "el gust pel producte fresc, les varietats locals i l'estacionalitat del seu consum, en un moment en què és fàcil menjar de tot durant tot l'any gràcies als productes llunyans que utilitzen una gran quantitat de combustibles fòssils abans d'arribar al nostre plat", i consideren que la conscienciació "cada cop més gran dels consumidors envers aquesta problemàtica ha fet créixer l'interès pel consum de productes locals i de qualitat".
Font : Regio 7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE