11 de maig 2011

Els europeus llancem a les escombreries el 20% del que comprem

L'estudi Save Food, realitzat en set països, els europeus malbaratem una gran quantitat de menjar. En concret, un 20% del que comprem acaba en les escombraries. Segons les dades de l'informe, cada espanyol rebutjaria 63 quilos de menjar a l'any, la qual cosa equivaldria a malgastar 2,9 milions de tones de menjar, o el que és el mateix, 11 bilions d'euros a l'any. La raó d'aquest problema cal trobar-la en el canvi de mentalitat del consumidor, molt més *despreocupado.

De fet resulten preocupants conclusions de l'estudi com el fet que més del 50% d'aliments rebutjats podria evitar-se amb una millor planificació. A més, entorn del 30% del menjar empaquetat es tira sense ni tan sols haver estat oberta o tocats els aliments. Al voltant del 50% dels aliments que es tiren són fruites i verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada