12 de set. 2013

Saborea Espanya. Fot-li gastó, amollar cable i prua envant!

Com a bon catalans, nedem i guardem la roba!Això precisament, es el que em fet amb l’associació de Saborea España.
Cambrils des del 2009 pertany ,com a destinació gastronòmica, a aquest aparador mediàtic o plataforma virtual amb vocació internacional. Tenint , tal i com informa la seva web, com a objectius :  Convertir productes turístics en experiències gastronòmiques. Ampliar el concepte turisme gastronòmic treballant el concepte cultura gastronòmica espanyola autentica, vinculada al territori. Incorporar nous usos al sector primari, vinculant-los al sector serveis, per ajudar a la sostenibilitat del sector primari. Potenciar la promoció i comercialització de manera més ambiciosa e innovadora, identificant i captant nous mercats.
Sota aquesta poesia pomposa, es troba la necessitat de promocionar llocs claus i destacats de la restauració,  amb aquest fi es marquen aquets objectius per actua en un mateix front,o com diria en el molt honorable Mas  “remar en el mateix vaixell”, ni que sigui darrera la marca de “Degusta Espanya”.
Les avantatges  que dona aquesta associació, es la possibilitat de treballar en xarxa a un nivell molt gran, generant sinèrgies de gestió, productives i comercials. Tractant, bàsicament d’estructurar un producte a nivell local i coordinar interessos complementaris a nivell global, com ara el turisme, l’agricultura, la pesca, les associacions de restauradors o els patronats
.
Es per això, que el passat vint-i-u de febrer es va constituir una comissió Gestora del Producte Gastronòmic, de caràcter consultiu i assessor. Una comissió, on hi participen tots els actors que envolten directament a la promoció dels diversos productes gastronòmics de Cambrils. Forment part doncs, la Cooperativa, la Confraria, l’associació d’empresaris d’Hostaleria, l’Escola d’Hoteleria i Turisme  amb el paraigües del Patronat de Turisme i de la regidoria de Promoció Econòmica.
El primer acord de la mateixa comissió,  és la creació d’un calendari gastronòmic, fruit de la cerca de la dinamització  dels productes de la nostra terra i dels establiments de restauració que han de ser motor d’aquest. En el fons això és una bona excusa per atreure gent d’arreu, que vegi a la nostra ciutat  on l’oferta va variant amb l’estacionalitat, amb uns aliments de qualitat, de proximitat i amb caràcter
L’esborrany d’aquest calendari gastronòmic de Cambrils ens planteja, des de gener a desembre, comença amb la galera seguit per la carxofa, la ruta més dolça, el peix blau, la ruta de les tapes, la fruita d’estiu, fideua (o arròs negre), romesco i escarola, la festa de l’oli nou i alguna aposta per la cuina de Nadal.  Iniciatives que es dinamitzaran amb activitats, menus, xerrades i actes de carrer que pretén donar “bombo i platillo” al millor que tenim a casa nostra.
Ja ho em dit en alguna ocasió, és hora de fotre-li gastó, amollar cable i fer prua envant per que si no arraparem!

Totes les iniciatives son benvingudes i més si es fa servir el cap, es treballa en equip i es minimitza el cost i els recursos. Tots a una a voga!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE