27 de gen. 2014

Davant un futur incert, posem-hi cullerada!

El meu món, el de l’hoteleria, encara és dels que pot aguantar l’envestida de la crisis amb el cap alt. Tot i que molts companys es donen per satisfets amb pagar factures i sous ja altres que com hem vist aquest any, han buscat alternatives i mercat per tal de seguir fent caixa.
Pel que fa els treballadors, tothom esta més sensibilitzat amb el centenari discurs del vaixell, “tot estem en el mateix vaixell i tothom ha de remar cap al mateix costat” i que tantes vegades s’ha pervertit per acollar als treballadors.
Però que potser ara, te més sentit que mai, en un moment que tenir un negoci és una tortura i una feina una benedicció.

Una de les coses que podem fer tota la gent del sector, tant els que treballen com els que no treballen, és formar-se, reciclar-se, completar els seus coneixements i preparar-se per quan aquests núvols grisos s’esvaeixin. 

A Europa cada cop més, és necessiten titulacions per treballar, cosa que malauradament en el nostre sector no existeix, per raons diverses que ara no aprofundirem.
Que pot fer una persona que ha treballat tota la vida? Te alguna possibilitat de que aquesta experiència es transformi en quelcom burocràtic? Un principi per poder tenir alguna titulació?
La resposta és sí, des del departament d’Educació s’ha provat diverses formules i programes, Qualificat o Acreditat que és poden demanar als instituts de Formació Professional autoritzats.
Actualment esta vigent el servei d’assessorament i reconeixement en la formació professional del sistema educatiu. Aquest servei permet obtenri el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits, mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials, en relació a les Unitats Formatives o Crèdits dels títols del sistema educatiu, Al IES Escola d’hoteleria i Turisme de Cambrils tots els que ofereix les famílies de Hoteleria i Turisme.

La persona interessada (cuiner, cambrer, recepcionista, etc.) rep de forma personalitzada, l’assessorament per tal d'identificar i analitzar detalladament les capacitats i expectatives professionals que pot demostrar amb el seu bagatge laboral. Així com la identificació i valoració de les ofertes formatives amb les seves variants a les quals pot accedir, i que conclou amb l’ elaboració i lliurament d’un informe que servirà per concloure el procés de reconeixement acadèmic d’aquestes competències que s’efectuarà en el mateix centre.
Es una bona oportunitat que respon les inquietuds de molts companys/es d’ofici, que volien tenir algun tipus de reconeixement acadèmic i per que no, com a punt de sortida per completar la seva formació per obtenir un títol.

El procés d’inscripció per aquest servei és obert actualment al Institut, s’ofereixen un parell de períodes a l’any, la informació es penjada a la web i al gencat/FP assessorament i reconeixement.


Qui vulgui que foti cullerada! http://inshotturcambrils.es/servei%20assesorament.html

La sol·licitud es realitza en la consergeria del mateix centre fins a prinicpis de març molta de l'informació és a la web del ce
ntre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE