17 de juny 2016

Anem de tapes


He de reconèixer que mencanten les iniciatives i vosaltres hàbits  lectors reconeixereu que desde aquest altaveu sha dedicat moltes vegades a esperonat als restauradors a  treures la mandra i enpescar-se les per fer coses. Es per això que per endavant lesforç que fa tothom per donar una oferta engrescadora.


Us explicaré la gestació de les jornades de les tapes a la nostra vila . El gremi de restauradors va posar en un compromís a lEscola dHoteleria, li va demanar que valores les elaboracions dels que volien participar, per fer una criva. Una patata calenta per als professors, entre els que em trobava, era complicat per que ningú no tenia afany de ser un Risto Mejide,  primer per que allò era una cosa seria i no un reality i segon que per valorar shaurien destablir unes bases marcades i no ni havien.


En aquell moment ens vàrem en sortir fen una valoració y una sèrie de recomanacions, dintre de les quals convidàvem amb molta diplomàcia a que els membres de lassociació marquessin uns mínims, tot i que sabíem que el temps i els clients eren els millors jutges. Daixò han passat uns anys, les tapes estan per tot arreu, i tothom sapunta a fer-ne per inèrcia. Ja ho deia lavi, el més tonto fa rellotges! Doncs això, trobem tapes a restaurants, pizzeries, Frankfurt, cafeteries, tendes gourmet, es un tot si val gastronomic! Però he de dir que fa patxoca.

Qui ha dit que les tapes son exclusives dels bars, tabernes i altres llocs de vermut?
Deu ser que som tan moderns que seguim la tendència Bulliniana dels snacks o dels tastets dallò que els daltes volades, anomenen menú degustació.


Seguim xorrant que ja arribem al gall, com diria el pare! Va centrem-nos en el marc, la mar de tapes que es dona a una vila marinera com la de Cambrils, on la gastronomia va ser un gran fonament del turisme fa uns anys i que ara trontolla de base.

Amollem cable! Fem un passeig per les tapes i per allò que durant aquests dies ens han presentat, analitzen-ho de manera constructiva.  Fent un buidatge de la informació, podeu constatar que les tapes fetes amb productes autòctons, posem el cas de loli doliva o el peix estan en un percentatge molt minoritari. Daquest peix les especies representades es concentren en bacallà, salmó, gambes, cigales i llagostins, així com diversos cefalòpodes (calamar i sépia). Salvem una mica la parada per que hi ha una tapa amb lluç i de palangre!

La resta de la oferta es centra en platillos amb derivats del porc, en especial les elaboracions on destaca el  bacon i la botifarra. No valorem si es bo o dolent per que tothom fa el que pot, però si ens diu moltes coses aquesta fotografia, sobretot del que oferim, del que venem de cara en fora.

Podem canviar el plantejament, crec que la gent de turisme esta equivocada o potser ha de canviar el discurs. Enrere queda la pintoresca vila referent de cuina marinera, donem la benvinguda a un popurri, potser ens agermanem amb vic, zona reconeguda pel seu porc.

Qui sap amics fa uns anys enrere ningú donava un duro pels Vermuts, i ara tots manyes a tenir unes ampolles y un bon assortiment denllaunats per oferir a mig dia.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE