2 de juny 2016

Anem a comprar. Buff quant de temps!!!


Be tothom va a comprar però que em de fer per optimitzar la nostra anada a la botiga, mercat o super?

Tot a de començar a casa, ostres però es que tinc temps, doncs si tens poc temps has de planificar. Ja se que de de vegades fa una mica de mandra però a la llarga ens estalviarà molt en la logística del dia  a dia.

A més si ho feu en família o la parella, serà menys farragòs i poder dir la seva es una manera de integrar-los.

A les hores, primer pensar un menú per la setmana, si no som un restaurant i podem ser flexibles, però partir de un menú, és molt més fàcil per saber allò que tenim que comprar i sobretot per estalviar-nos viatges, comprar una manera eficient i sobretot per a no menjar qualsevol cosa, fruit dun atac de gana a tocar de lhora de sopar i amb el frigorífic buit!


Be pensem el menú, aprofitant que el estem confeccionant, repartim una mica les viandes de manera equilibrada, introduïm verdura, amanides refrescants, el peix, llegums, be tot allò que en diuen saludable, fruit de la dieta Mediterranealavia diría la de tota la vida, dels que no son rics!

Allò que anem a cuinar, busquem coses senzilles per entre semana, per que tothom va una mica cansat, el cole, la feina, extraescolars, el gimnàs.doncs això que cuina sigui de deu minutets. Això vol dir que tenint-ho tot ben apamat es pota conseguir.

No ens enganyem, podem combinar producte fresc amb producte elaborat, salses fetes, llegums cuites, na cal ser un purista! Em de ser pràctics, si altres cuinen per nosaltres i es de qualitat no cal renunciar.

Podem reservar el cap de setmana si ens ve de gust per cuinar  coses més elaborades. De ficar-nos unes hores a la cuina, a fer un sofregit que després podem congelar un caldo o un gaspatxo. Però a diària, no cal ser un badoc.


A les hores que! No cuinem, de dilluns a divendres, si home! Lúnic que deixem que flueixin les elaboracions rapides, gens complicades, ni pesades, les planxes, els saltejats, algun fregit, cuinar al vapor o fins i tot la cuina del megatron, ups !vull dir el microones, que es un recurs.
I deixem el xup-xup pel cap de setmana, les elaboracions dolces, també son moments per compartir en família, fer unes postres llamineres, un dia especial, molt escaient estar reunits a la cuina, mai millor dit fa caliu.

Be doncs el que dèiem si sabem allò que menjarem més o menys durant la setmana, en forma de menú, que podem penjar com si fóssim un restaurant a la cuina, ens serà fàcil fer la llista de la compra, amb tot allò que necessitem, vigilan quins productes ens aguantaran tota la setmana, potser ens caldrà compra un peix o quelcom de fruita a mitja setmana però serà un pim pam!

Aquesta llista ens permet fer via, no comprar coses innecesaries, estalviar per que ens podem fer una idea del pressupots  i sent conscients daixò potser ens dediquem un caprici, que es dagrair.


I fins i tot ens reservem un dia per anar a menjar fora!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE