10 de maig 2017

La inercia de la restauració gastronómica

Avui parlem de les tendencies i de la dirección cap on va la restauració gastronómica arrel d'un article d'en Phillipe Regol

Pero abans de comença definim concentes.

Que vol dir la restauració gastronómica?

Gastronomia si mirem la biblia de la lingüística, es refereix a gastronomía com a lart de preparar un bon menjar. O lafició al bon menjar.

Això vol dir que gastronomía es quelcom que esta per damunt de alimentar-se, que menjar per fam, alguna cosa més que que respona a la sensibilitat, a lemoció.

La restauració gastronomía que aquella que es realitza en un restaurant. Ja que tot allò que envolta a la gastronomía es pot fer en diferents llocs, pero ens centrem en els restaurants com a llocs especifics on podem gaudir del bon menjar.

La tendencia, be no cal presentarla, per que la moda ens te molt ametrallats amb el tema.
En aquest sentit la gastronomía dels darrers cincuenta anys, esta marcada per una primera revolució que va esta dinamitzada, com no pels francesos amb la Nouvelle Cuisine, encapçalada per molts Chefs però amb la cara més Visible de Paul Beaucouse.


Al país basc va intentar mimetitzar aqueslla revolució, per alleugerar les salses, per treballar amb els productes de temporada, per recuperar lautocton, etc amb una colla de joves cuiners entre ells en Juan Mari Arzak, Pedro Subujana, Hilario Arbelaitz, Luis Irizar, etc. Amb allò que sanomenar  la Nova cuina vasca.

Uns anys després, succseix una ruptura a nivel mundial en el sector de la restauració gastronómica, i el Fenomen Adrià entra com un caball desvocat, la cuina que amb retrospectiva es batejar amb la cuina tecno-emocional, va fer que Catalunya estigues a lull de lhuraca de la gastronomía a tot el món desvancant als nostres veins francesos.

Però que volien dir amb tot allò de la cuina tecno-emocional?



Lunivers Adrià va donar com a fruit exactament 1846 elaboracions disrupives i trencadores en el seu mandat. Una época fecunda de vanguarda gastronómica, on desde elBulli restaurant es varen inventar centenars de noves técniques, eines per cuinar, eines per degustar, eines per servir i la  creació de productes elaborats per poder dinamitzar les técniques que actualmente son presents a milions de cuina darreu del món.

Tant la Nouvell Cuisine, com la cuina Tecno-emocional, han arribat de braçet fins a dia davui convisquen perfectament amb armonía.

Estem visquen  el naixement de una nova tendencia que esta ja esclatan en la restauració gastronómica, en molts establiments que ens envolta. Una tendencia que simposa, parlem duns restaurants o ofertes gastronomiques conceptualitzades, o sigui per dir-ho ras una mena de tematització.


-->
Però no només em refereixo a un tema decoratiu, no! 

Un tot que amagui darrera un discurs coherent que es reflexi en el que vas a menjar, amb lambient, amb el servei, etc. Crea una mena dunivers per tal de que el client pugui viure una experiencia que va més allà del menjar que tingui una emoció completa. 

La podem vatejar com Concetual-emocional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE