1 de juny 2011

Toc d'atenció del Grup Godó als membres del col·lectiu 5 a taula

El comitè que vetlla per les bones pràctiques periodístiques del rotatiu del Grup Godó també adverteix contra els titulars tendenciosos, la promoció encoberta de certs establiments per part d’alguns articulistes.

El col·lectiu 5 a Taula, que escriu sobre gastronomia, també mereix una seriosa advertència per part del consell professional per considerar que dos dels seus articles, publicats el 18 de febrer passat i el 17 de setembre de 2010, són "contraris a l’ètica professional". En el primer es fa referència al conegut restaurant Hispània, d’Arenys de Mar, del qual s’elogia l’interiorisme del local, fet per un membre del col·lectiu signant, Miquel Espinet. En concret, en l’article s’escriu literalment "ens acomodem en una de les taules del magnífic nou menjador obra d’Espinet/Ubach Arquitectos i la interiorista Tere Ferrín. Es tracta d’un espai transparent i confortable que penetra des del mateix restaurant al jardí, un espai que sobresurt per la seva elegant senzillesa i austeritat. Un espai agradable i molt acollidor". L’article publicat el 17 de setembre passat està dedicat íntegrament al restaurant Monvínic, propietat d’un altre membre dels 5 Taula, Sergi Ferrer-Salat, al qual cobreixen d’elogis. En aquest cas, s’escriu que "5 a Taula ha esperat dos anys per parlar de Monvínic. La natural cautela i la vinculació amb el seu fundador i propietari –qui, per cert, s’ha mantingut completament al marge de la valoració– han estat les causes. Passat un temps de prudencial distància hem decidit abordar el comentari d’aquest local, un dels més novedosos i interessants de la ciutat".

El consell professional considera sorprenent que "la natural cautela" o respecte a la deontologia caduqui al cap de dos anys i adverteix que "la imatge d’amiguisme i de poca seriositat que han donat atempta al prestigi de La Vanguardia".

font:Diari El Triangle

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE