5 de maig 2011

Es lliuren els Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli

Els guardons s'emmarquen en la campanya de promoció dels olis catalans amb DOP

El Palau Robert de Barcelona va acollir ahir l’acte de lliurament dels primers Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli. L’esdeveniment va ser presidit pel conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i va comptar amb la presència dels productors d’oli agrupats a les DOP, gastrònoms, cuiners i personalitats del món gastronòmic.

Els premis s’han posat en marxa aquest any 2011 per promocionar els productes de proximitat, donar a conèixer els olis catalans amb DOP a les àrees de gran consum, difondre les virtuts gustatives i els beneficis per a la salut, i reforçar els valors de la gastronomia catalana a través dels productes tradicionals.

Dos dels principals cuiners de Catalunya van ser guardonats en aquesta primera edició dels premis. El desaparegut Santi Santamaria va rebre el guardó a títol pòstum per haver contribuït a la utilització de productes de proximitat i la defensa dels productes i productors locals. D’altra banda, Carme Ruscalleda va rebre el guardó atorgat a un cuiner, restaurador o gastrònom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE