2 de maig 2011

"Si limitem la gastronomia a les receptes podem caure en la pornografia, és com el sexe sense amor "


Fa 20 anys Carlo Petrini va crear Slow Food, un moviment que vol combatre els actuals models d'alimentació. "Més de la meitat del menjar que es produeix al món acaba en l'escombriaire quan un milió de persones sofreix malnutrició. És una bogeria insostenible", adverteix.
Fragments de l'entrevista de Carlo Petrini de noticiasdeGipuzkoa.com

...El sistema alimentari mundial produeix menjar per 12 bilions de persones quan la població mundial és de 6 milions i mitjà, i d'ells, un milió sofreix de malnutrició. Això significa que més de la meitat del menjar que produïm acaba en l'escombriaire. Per canviar aquesta bogeria insostenible, Slow Food ha creat unes xarxes que estan presents en 173 països. No solament on la gastronomia és elitista, sinó també en llocs pobres perquè cada civilització té una gastronomia autòctona, significativa i important.

...Ara com ara, sembla que la gastronomia es limita a les receptes, però això solament és una part de la gastronomia. La cultura, l'economia, la política, la història, la física, la química, la salut i la medicina també són gastronomia i el concepte de Slow Food abasta tots aquests àmbits. Si limitem la gastronomia a les receptes podem caure en la pornografia.

Font: noticias de Gipuzkoa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE