2 de maig 2011

JaKitea nova associació per potenciar la cuina tradicional Basca


Més de vint cuiners i hotelers guipuscoans han secundat la proposta del xef donostiarra Xabier Zabaleta (Arzak) i de crítics gastronòmics com Peio García Amiano de crear una associació, 'Ja(ki)tea', que preservi i promogui els plats tradicionals de la cuina basca i que aquestes receptes ancestrals no es perdin en evolucions sofisticades en la qual desaparegui el sabor tradicional. L'acte de presentació oficial ho han realitzat aquest matí els seus promotors en el Saló del Tron de la Diputació, emparats pel suport del Diputat General Markel Olano.

Zabaleta va donar les gràcies per l'assistència dels seus companys d'ofici en els fogons, uns trenta, i al màxim responsable foral. Va destacar en la seva intervenció que «és un pas avanci per defensar el nostre sector», va recalcar que la cuina tradicional és «el nostre passat gastronòmic i el nostre present i futur». El crític Mikel Corcuera va assenyalar que 'Ja(ki)tea' « respectarà les bases tradicionals, l'imprescindible, l'essència de la gastronomia basca, una cuina sincera, honrada i posada al dia», si bé va agrair a la Nova Cuina Basca tot el que ha fet per la nostra gastronomia, ja famosa en tot el planeta, des de fa quatre dècades.

Olano va recalcar la «importància de la gastronomia, que estén el prestigi de la nostra cuina per tot el món», va celebrar la idea i va recolzar a l'associació en el seu afany de defensar i potenciar la cuina regional euskaldun.

No va faltar la referència al sector primari i a la qualitat dels nostres productes bàsics en aquestes receptes centenàries.

font: Diario Vasco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE