8 d’abr. 2011

Com la disciplina científica de la gastronomia molecular podria canviar la forma en què mengem?

Aquest és el titól del nou article publicat per el prestigiós ciéntific Hervé This, on analitzà diverses qüestions sobre la cuina molecular i els aliments del futur.
Hervé This és Director Científic de la Fundació Ciència i la Cultura Alimentaire (Académie donis sciences), i cap del INRA Gastronomia Molecular Grup en el Laboratoire de Chimie analytique, Institut Nacional Agronómico Paris-Grignon, París, França, i en el Laboratoire de Chimie interaccions donis moléculaires, Collège de *France, París, França.

Petit fragment de l'introducció del estens article:

Durant anys, una tendència culinària nou anomenat "cuina molecular" ha estat promocionat com el desenvolupament més emocionant en l'alta cuina. Ara és l'últim de la moda dels xefs per oferir als seus clients a partir de fals caviar de alginatode sodi i calci, sorbets crema, espagueti de verdures i gelat instantani, ràpid-congelat amb nitrogen líquid. En el rànquing més recent dels més importants del món dels 50 caps de cuina per la revista britànica Restaurant-Els tres cuiners van ser Ferran Adrià del Bulli en Roses, Espanya, Heston Blumenthal de The Fat Duck en Bray, Regne Unit, i Pierre Gagnaire del seu restaurant a París, França (Restaurant, 2006). En 2005, Blumenthal i Adriá va ser el primer va ocupar el segon lloc. El notable és que aquests tres talentosos xefs i populars s'han inspirat en la gastronomia molecular.

Què és la gastronomia molecular? És només una tendència temporal per a les persones que estan disposades a gastar una petita fortuna en l'últim del bon menjar, o és que va arribar per quedar-se? És una tècnica útil tant per al xef de la mitjana i el sopar tots es preparen per a la seva família? Què significa per al futur de la preparació d'aliments? Què anem a menjar matí?

seguir lleguint "Els aliments del futur"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE