14 d’abr. 2011

Arzak referencia del món de la cuina segons Pelegrino

La llista S. Pelegrino de la revista 'Restaurant' diu que Juan Mari Arzak és «una referència al món de la cuina». La seva filla Elena Arzak, distingida com una de les tres millors xefs del món.

Pot ser que sigui un cas únic al món. Un pare i una filla van ser reconeguts ahir amb dues dels més significatius galardorns de la gastronomia internacional. Juan Mari Arzak va ser distingit amb el 'premi a la trajectòria professional' que s'emmarca en els Premis als 50 millors restaurants del món de S.Pellegrino i la revista londinenca Restaurant. Al mateix temps, Elena Arzak va ser inclosa entre les tres millors xefs del planeta, encara que el gran premi en aquesta categoria va ser finalment per a la francesa Ann-Sophie *Pic, de Maison Pic.


«M'alegro sobretot per la meva filla Elena», manifestava ahir un emocionat Juan Mari Arzak. «Doncs a mi m'encanta que al *aita li lliurin una distinció tan important», reposava la filla.

Serà dilluns que ve, dia 18, quan els dos rebin els seus guardons en una cerimònia que tindrà lloc a la capital britànica. Aquest dia es donarà a conèixer la llista completa amb els 50 millors restaurants del món. Ahir, com a aperitiu, es van desvetllar els noms dels premiats com a millor trajectòria professional i millor cuinera.

El premi Veuve Clicquot a la millor xef femenina del món és un nou reconeixement creat aquest any, en el qual han participat 837 votants que conformen l'Acadèmia Electrolux dels 50 millors restaurants del món, segons va informar l'organització. Formada per votants de tot el planeta, l'Acadèmia Electrolux dels 50 millors restaurants del món està dividida en 27 regions.

L'Acadèmia va anunciar que Ann-Sophie Pic de Maison Pic (França) és la primera guanyadora de la història del premi Veuve Clicquot. Va ser triada «entre una impressionant llista de candidates preseleccionades» en les quals van ser finalistes Nadia Santini, de Dal Pescatore (Itàlia), i Elena Arzak, de Arzak.
font: Diario Vasco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE