31 de març 2011

Gran Creu del Mèrit per en Ferran Adrià, Juan Mari Arzak i Santi Santamaria

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha entregat la Gran Creu del Mèrit Civil a tres cuiners, Ferran Adrià, Santi Santmaria, a títol pòstum, i Juan María Arzak, i al secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida. L'acte d'entrega ha servit per homenatjar el desaparegut xef de Can Fabes.

La ministra ha volgut saludar d'una manera "especial i tendra" a la família del cuiner de Can Fabes reconeixement que a banda de ser un "gran xef" va ser un "gran divulgador" de la tradició culinària espanyola i catalana. Segons la ministra, aquest ha estat un "petit i modest homenatge" a un "cuiner inoblidable". "Amb aquest reconeixement esperem que Santi Santamaria sigui més ben entès del que ho va ser en vida", ha afirmat visiblement emocionada la seva dona, que ha afirmat que era un gran honor rebre el reconeixement.

Adrià ha recordat que "de mica en mica" les coses s'ha posat al seu lloc i "aquesta gastronomia de bojos amb aparells" s'ha descobert com un dels "motors" de l'economia espanyola i ha afegit que "ens hem posat les piles i ara sí que hi ha una estratègia" per exportar la gastronomia a l'exterior. L'única cosa que ha demanat des del món de la cuina és que tot i ser un moment difícil les coses es facin bé perquè les futures generacions tindran un "camp molt important" per treballar. Per això, ha dit, s'ha de "vendre Espanya" a fora.

font : Diuri ARA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE