28 de març 2011

Grant Achatz Icona de la cuina mol·lecular a EE.UU.











Amb amb prou feines 37 anys, Grant Achatz, és considerat el millor cuiner d'Estats Units i el seu restaurant se situa en l'òrbita dels grans temples culinaris. No en va, la *archifamosa llesta Restaurant situa Alinea, en ple Lincoln *Park de Chicago, com a setè del món. Treballador infatigable i disciplinat, va anar el més jove i avantatjat alumne de la seva classe. És considerat la icona de la gastronomia molecular.
Filosofia de treball. En el seu estil de la seva cuina, les disciplines i inspiracions són heterogènies i canviants. Es troben la petjada de Adriá, Blumenthal i Bras, però reinventant i reescrivint un guió propi i rotund.
Achatz busca sorprendre amb una cuina repleta d'acrobàcies infinites i agilitats impossibles: precises combinacions d'ingredients inversemblants (còctels), textures sorprenents (mongetes, llagosta, yuba, kumquat), fórmules i tècniques que freguen la ciència ficció (transparència) i processos creatius prolongadísimos.
Achatz aconsegueix que el convidat qüestioni, interaccioni, s'entretingui i participi en el joc emocional que planteja, com amb 'Vaca', on evoca l'ecosistema d'una granja, o 'Fusta', un altre magnífic plat-reflecteixo. Un sobtat canvi de cintura ('Nutella' i 'Blat de moro') ens condueix al dolç. El doble tirabuixó palatal prossegueix amb una amanida de col que és pur neolocalismo vegetarià. La gastronomia molecular, del que és un de us màxims exponents, té relació amb les propietats físic-químiques dels aliments i els processos tecnològics als quals aquests se sotmeten.

font : Diario Montañes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE