31 de març 2011

Paul Bocuse xef del segle


El cuiner francès Paul Bocuse, conegut com el pare de la "*nouvelle *cuisine", va ser nomenat el dimecres "xef del segle" per l'escola de cuina més important d'Estats Units.

El Culinary Institute of America va nomenar a Bocuse com el xef més important del segle XX per la llegendària carrera d'aquest cuiner de 85 anys que va transformar tant el menjar com la vida de les persones per les quals va cuinar.



"És un dels més grans, dels més importants xefs de tots els temps", va dir Tim Ryan, president de l'institut conegut com a CIA, en un esdeveniment preliminar a la cerimònia de lliurament del premi a Nova York.

Bocuse va liderar el moviment dels anys '60 i '70 a França conegut com la "nouvelle cuisine", caracteritzat per l'experimentació, una especial atenció a la presentació dels plats i la cura dels ingredients.

El xef francès, el restaurant del qual en L'Auberge a Lió (centro-oest de França) és un dels pocs a posseir els tres estels de la guia Michelin, va dir que el secret de l'èxit de la seva cuina és simple.

"No pots oblidar els bons ingredients. Si no hi ha bons ingredients, no hi ha cuina", va dir, afegint: "No hi ha una gran o petita cuina, només hi ha bona cuina".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TRANSLATE