11 de maig 2011

Els europeus llancem a les escombreries el 20% del que comprem

L'estudi Save Food, realitzat en set països, els europeus malbaratem una gran quantitat de menjar. En concret, un 20% del que comprem acaba en les escombraries. Segons les dades de l'informe, cada espanyol rebutjaria 63 quilos de menjar a l'any, la qual cosa equivaldria a malgastar 2,9 milions de tones de menjar, o el que és el mateix, 11 bilions d'euros a l'any. La raó d'aquest problema cal trobar-la en el canvi de mentalitat del consumidor, molt més *despreocupado.

De fet resulten preocupants conclusions de l'estudi com el fet que més del 50% d'aliments rebutjats podria evitar-se amb una millor planificació. A més, entorn del 30% del menjar empaquetat es tira sense ni tan sols haver estat oberta o tocats els aliments. Al voltant del 50% dels aliments que es tiren són fruites i verdures.

Les elits culinaries s'inspiren en Ferran. Fermi Puig

Entrevista a Fermi Puig molt interesant

"Restaurants com el Drolma, desgraciadament, segueixen un model que a totes les capitals europees és molt car. I dic desgraciadament perquè acabaran sent restaurants només per a elits econòmiques. En realitat, si féssim justícia al preu final dels plats, d’acord amb qualsevol teoria econòmica que digui que a més a més, com a negoci, hi ha d’haver un benefici, els restaurants com aquest encara serien més cars”.
"...Les elits culinàries de la majoria de països occidentals s’inspiren en les fórmules del Ferran Adrià. Ell ha obert les portes d’un llenguatge nou en la cuina. Els camins que s’han obert són insospitats. Ara bé, aquesta serà la única expressió culinària dins de l’alta cuina? No, ni de lluny. A mi se’n plantegen moltes incògnites. Veure ara el futur des del prisma d’un moment de tristor, tant dur com aquest de crisi, fa que el que jo pugui dir sigui una mica esbiaixat. El que és segur és que no hi ha marxa enrera i una certesa: la cuina, la gastronomia, el fet no només d’alimentar-nos sinó de transformar els aliments amb una certa gràcia per poder-los gaudir amb més sentits que no pas únicament el gust té èxit."

segueix lleguint Entrevista

font: tarragona 21

Gin-Jazz maridatge entre música i gintònics a Calonge

Els Festivals de Música de Calonge, van obrir una nova etapa amb una nova filosofia, amb propostes que volen ampliar la franja d'edat del públic i també incorporar aspectes extramusicals relacionats amb la gastronomia i l'enologia, en un autèntic festival dels sentits.

Com a cloenda del festival, el 14 d'agost tindrà lloc la nit Gin-Jazz, protagonitzada en la part musical per Asstrio: un maridatge entre la música i els gintònics preparats per la sommelier Sònia Farran.

font : el punt

El concurs de Menjar i Beure busca els millors escriptors gastronòmics

La campanya Menjar i Beure a Manresa busca per cinquè any consecutiu el millor relat gastronòmic amb la convocatòria del concurs de narrativa en què poden participar amants de la cuina i de l'escriptura de totes les edats. Hi ha temps fins el 23 de maig per presentar-hi propostes, en forma de narració curta d'un màxim de 500 paraules. El relat ha d'estar escrit en català i ha de tenir la cuina, la gastronomia o la restauració com a eix central. El guanyador podrà gaudir d'un cap de setmana en un Parador Nacional, un lot de productes gastronòmics i dos menús al restaurant Passeig de Manresa. El jurat, a més, podrà concedir fins a tres accèssits en cas que ho cregui convenient.

Els treballs s'han de presentar en un sobre tancat amb indicació del nom, l'adreça i el telèfon de l'autor, als restaurants Passeig o Maïami. També poden enviar-se per correu electrònic a comunicacio@menjaribeure.net.

font: Manresainfo.cat

TRANSLATE