Be tothom va a
comprar però que em de fer per optimitzar la nostra anada a la botiga, mercat o
super?
Tot a de començar
a casa, ostres però es que tinc temps, doncs si tens poc temps has de
planificar. Ja se que de de vegades fa una mica de mandra però a la llarga ens
estalviarà molt en la logística del dia
a dia.
A més si ho feu
en família o la parella, serà menys farragòs i poder dir la seva es una manera
de integrar-los.
A les hores,
primer pensar un menú per la setmana, si no som un restaurant i podem ser
flexibles, però partir de un menú, és molt més fàcil per saber allò que tenim
que comprar i sobretot per estalviar-nos viatges, comprar una manera eficient i
sobretot per a no menjar qualsevol cosa, fruit d’un
atac de gana a tocar de l’hora de sopar i amb el frigorífic buit!
Be pensem el
menú, aprofitant que el estem confeccionant, repartim una mica les viandes de
manera equilibrada, introduïm verdura, amanides refrescants, el peix, llegums,
be tot allò que en diuen saludable, fruit de la dieta Mediterranea…l’avia diría la de tota la vida, dels que no
son rics!
Allò que anem a
cuinar, busquem coses senzilles per entre semana, per que tothom va una mica
cansat, el cole, la feina, extraescolars, el gimnàs….doncs
això que cuina sigui de deu minutets. Això vol dir que tenint-ho tot ben apamat
es pota conseguir.
No ens enganyem,
podem combinar producte fresc amb producte elaborat, salses fetes, llegums
cuites, na cal ser un purista! Em de ser pràctics, si altres cuinen per
nosaltres i es de qualitat no cal renunciar.
Podem reservar el
cap de setmana si ens ve de gust per cuinar
coses més elaborades. De ficar-nos unes hores a la cuina, a fer un
sofregit que després podem congelar un caldo o un gaspatxo. Però a diària, no
cal ser un badoc.
A les hores que! No
cuinem, de dilluns a divendres, si home! L’únic
que deixem que flueixin les elaboracions rapides, gens complicades, ni pesades,
les planxes, els saltejats, algun fregit, cuinar al vapor o fins i tot la cuina
del megatron, ups !vull dir el microones, que es un recurs.
I deixem el
xup-xup pel cap de setmana, les elaboracions dolces, també son moments per
compartir en família, fer unes postres llamineres, un dia especial, molt
escaient estar reunits a la cuina, mai millor dit fa caliu.
Be doncs el que
dèiem si sabem allò que menjarem més o menys durant la setmana, en forma de
menú, que podem penjar com si fóssim un restaurant a la cuina, ens serà fàcil
fer la llista de la compra, amb tot allò que necessitem, vigilan quins
productes ens aguantaran tota la setmana, potser ens caldrà compra un peix o
quelcom de fruita a mitja setmana però serà un pim pam!
Aquesta llista
ens permet fer via, no comprar coses innecesaries, estalviar per que ens podem
fer una idea del pressupots i sent
conscients d’això potser ens dediquem un caprici, que
es d’agrair.
I fins i tot ens
reservem un dia per anar a menjar fora!