El proper mes de maig es posarà a la venda una biografia del cuiner català Ferran Adrià, escrita per colman Andrews, un guardonat crític gastronòmic nord-americà i amic personal d'Adrià.
La biografia, publicada per Phaidon sota el títol:"Reinventar el menjar. Ferran Adrià: Un viatge incessant per la gastronomia", narra com Adrià es va convertir en el "millor cuiner del planeta" i el seu restaurant, *elBulli, va ser triat "Millor restaurant del Món" durant quatre anys consecutius.
El relat se centra en la història de com un jove català, sense massa interès per la cuina i va començar com a cuiner en el servei militar, va acabar revolucionant el món gastronòmic i inventant noves tècniques culinàries.
El llibre també explora el desenvolupament d'aquestes tècniques que han fet famós a el Bulli, com les escumes, aires o esferificacions, i revela què hi ha darrere de la denominació "gastronomia molecular".
En l'últim capítol, l'autor revela els motius de l'anunci de tancament de el Bulli en 2011 i la intenció de reobrir-ho dos anys després com a fundació dedicada a la investigació gastronòmica.
font: EFE
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada