Com a bon
catalans, nedem i guardem la roba!Això precisament, es el que em fet amb
l’associació de Saborea España.
Cambrils des del
2009 pertany ,com a destinació gastronòmica, a aquest aparador mediàtic o plataforma
virtual amb vocació internacional. Tenint , tal i com informa la seva web, com
a objectius : Convertir productes
turístics en experiències gastronòmiques. Ampliar el concepte turisme
gastronòmic treballant el concepte cultura gastronòmica espanyola autentica, vinculada
al territori. Incorporar nous usos al sector primari, vinculant-los al sector
serveis, per ajudar a la sostenibilitat del sector primari. Potenciar la
promoció i comercialització de manera més ambiciosa e innovadora, identificant
i captant nous mercats.
Sota aquesta
poesia pomposa, es troba la necessitat de promocionar llocs claus i destacats
de la restauració, amb aquest fi es
marquen aquets objectius per actua en un mateix front,o com diria en el molt
honorable Mas “remar en el mateix
vaixell”, ni que sigui darrera la marca de “Degusta Espanya”.
Les
avantatges que dona aquesta associació, es
la possibilitat de treballar en xarxa a un nivell molt gran, generant sinèrgies
de gestió, productives i comercials. Tractant, bàsicament d’estructurar un
producte a nivell local i coordinar interessos complementaris a nivell global,
com ara el turisme, l’agricultura, la pesca, les associacions de restauradors o
els patronats
.
Es per això, que
el passat vint-i-u de febrer es va constituir una comissió Gestora del Producte
Gastronòmic, de caràcter consultiu i assessor. Una comissió, on hi participen
tots els actors que envolten directament a la promoció dels diversos productes
gastronòmics de Cambrils. Forment part doncs, la Cooperativa, la Confraria,
l’associació d’empresaris d’Hostaleria, l’Escola d’Hoteleria i Turisme amb el paraigües del Patronat de Turisme i de
la regidoria de Promoció Econòmica.
El primer acord
de la mateixa comissió, és la creació
d’un calendari gastronòmic, fruit de la cerca de la dinamització dels productes de la nostra terra i dels
establiments de restauració que han de ser motor d’aquest. En el fons això és
una bona excusa per atreure gent d’arreu, que vegi a la nostra ciutat on l’oferta va variant amb l’estacionalitat,
amb uns aliments de qualitat, de proximitat i amb caràcter
L’esborrany
d’aquest calendari gastronòmic de Cambrils ens planteja, des de gener a
desembre, comença amb la galera seguit per la carxofa, la ruta més dolça, el
peix blau, la ruta de les tapes, la fruita d’estiu, fideua (o arròs negre),
romesco i escarola, la festa de l’oli nou i alguna aposta per la cuina de
Nadal. Iniciatives que es dinamitzaran amb
activitats, menus, xerrades i actes de carrer que pretén donar “bombo i
platillo” al millor que tenim a casa nostra.
Ja ho em dit en
alguna ocasió, és hora de fotre-li gastó, amollar cable i fer
prua envant per que si no arraparem!
Totes les
iniciatives son benvingudes i més si es fa servir el cap, es treballa en equip
i es minimitza el cost i els recursos. Tots a una a voga!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada