Les Acadèmies de Gastronomia de Galícia, Navarra, Castella i Lleó, Cantàbria, País Basc, Aragó i La Rioja formaran part d'aquesta associació que tindrà com objectiu, investigar en la cultura comuna gastronòmica de la mil·lenària Ruta Xacobea.
El president de l'Acadèmia de La Rioja de Gastronomia, Luis Javier Rodríguez Moroy, ha assenyalat que en un període en el qual es valora la gastronomia imaginativa, on predomina l'experimentació i l'aplicació de la tecnologia, cal posar en valor la cuina imaginativa barata, com la qual va sorgir al costat dels pelegrins, que, "amb una olla d'aigua, quatre ossos i imaginació", aconseguien uns guisats amb un important valor reconstituent.
Per exemple, "la cultura de les sopes", que és un reconstituent dels pelegrins, està concentrada a les regions travessades pels Camins de Santiago, ha assenyalat Rodríguez Moroy, qui ha considerat clau potenciar la gastronomia per dinamitzar el turisme i la identitat de les comunitats autònomes Xacobeas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada